Direct contact

Meer water in 2020 - het ultieme goede voornemen

2020 is hier! En met een nieuw jaar komen ook vaak nieuwe goede voornemens. Deze komen in alle soorten en maten, maar er steken er altijd weer drie bovenuit: meer rust, afvallen en meer sporten. En laat het nu het geval zijn dat veel water drinken je kan helpen bij alledrie! Ons goede voornemen is dus glashelder: meer water drinken.Water voor rust, afvallen én sporten?

Ja, dat heb je inderdaad goed gelezen. Water kan een belangrijke rol spelen bij het waarmaken van alledrie de populaire goede voornemens. We leggen hier kort uit waarom.
  • Water voor afvallen. Afvallen begint bij minder eten en meer bewegen, dat neemt echter niet weg dat water drinken ook goed helpt bij het afvallen. Zo vermindert het je hongergevoel, bevat het natuurlijk geen calorieën  en versnelt het je stofwisseling.
  • Water voor sporten. Heel simpel eigenlijk: als je sport verlies je meer water dan normaal. Daarom is een goed idee om voldoende te drinken voor, tijdens en na het sporten. Daarnaast is water essentieel bij het opbouwen van spiermassa. 75% van je spieren is water en uitdroging zorgt voor krimp!
  • Water voor rust. Uitdroging en stress zijn in vele onderzoeken al met elkaar in verband gebracht. Te weinig vocht in je lichaam zorgt ervoor dat je extra stresshormonen aanmaakt. Het is dus belangrijk dat je goed blijft drinken, om stress te voorkomen.

Wat kan je doen om meer water te drinken?

Meer water drinken is niet vanzelfsprekend, je zal er een gewoonte van moeten maken en dat is voor niemand eenvoudig. Daarom hierbij alvast een paar tips.

Een flesje binnen handbereik

Zet hem naast je bed, stop hem in je tas, geef hem een mooie plek op je bureau. Kortom, zorg ervoor dat jij en je waterfles onafscheidelijk zijn. En dan natuurlijk niet elke keer een nieuw plastic flesje, maar je eigen mooie fles of bidon. Van RVS of bioplastic.

Ben je werkgever of HR-professional? Misschien kan je je medewerkers een bedrukte fles of bidon cadeau doen!

Maak water drinken leuker

Water is goed voor je, maar van een lauw glaasje getapt boven een wasbak met vieze koffiekopjes wordt niemand enthousiast. Met een koolzuurapparaat kan je bubbels toevoegen aan je water. Als je het water dan ook in de koelkast bewaard is het ook lekker koud. Je kan ook fruit en kruiden toevoegen aan een karaf water, zoals munt, komkommer, grapefruit en limoen.

Op kantoor kan je een stijlvolle watertap aansluiten op de waterleiding. Dat staat een stuk netter, bovendien is het mogelijk om bubbels toe te voegen aan het gefilterde water en het te koelen.

Maak water drinken zichtbaarder

We zeiden het al eerder: zorg ervoor dat het flesje altijd bij je is. En als je dan ergens een tijdje stil zit, of staat, ze hem dan in het zicht. Niet in je tas, maar op je bureau. Niet in de keuken, maar op de salontafel.

Als werkgever kan je ervoor zorgen dat je watertappunt er aansprekend uitziet en niet in een hoekje wordt verstopt. Een zichtbare, stijlvolle presentatie zal ervoor zorgen dat je team goed blijft drinken.

Tips van onze lezers

Berna zegt op Facebook:
"Kwestie van aan wennen. 'S morgens op de nuchtere maag een grote beker. 'S middags een flesje op je werkbank en 's avonds bij het avond eten een grote beker. Zo drink ik de hele dag door water. Exclusief alle koffie en thee, dus ga in het nieuwe jaar maar gewoon door."

Je eigen watertap?

MERKKwater levert watertaps voor op de werkplek, in de horeca, op school en in de sportschool. Ben je op zoek naar een aansprekende watertap, passend bij jouw situatie? Neem dan contact met ons op! Of laat je eerst inspireren.

Meer tips?

Als je zelf tips hebt om meer water te drinken dan horen we dat graag. Laat het ons weten op Linkedin of Facebook!
Daarnaast hebben de specialisten van Gezondheidsnet ook nog een aantal tips op een rijtje gezet: 8 tips om meer water te drinken.

Andere inspirerende blog items

Geïnteresseerd?

Wij adviseren u graag, bel, mail of gebruik onderstaand formulier.

Bedankt voor het invullen van het formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op!
MERKKwater
Noorderbreedte 16
8081 PX Elburg