Direct contact

Piter Jelles

Handsfree water tappen bij Piter Jelles

 5 vragen aan Harry Verhaar projectleider bij Piter Jelles 

Sinds vorig schooljaar legt !mpulse Leeuwarden, school van OSG Piter Jelles, extra focus op een gezonde leefstijl voor leerlingen en docenten. Harry Verhaar, projectleider Leefstijl en docent Sport & Spel op !mpulse Leeuwarden, is sinds afgelopen schooljaar bezig om leefstijl op allerlei manieren te integreren in de school. Onderdeel daarvan was ook het plaatsen van 6 watertappunten (3 op PJ !impulse en 3 op PJ Montessori). Wij stelden 5 korte vragen aan Harry over het proces en het eindresultaat.

1. Welke stappen hebben jullie ondernomen op school om te komen tot de plaatsing van de tappunten?

De wens tot watertappunten is er eentje die ontstaan is vanuit een project dat bij ons op school draait namelijk project Leefstijl. Van dit project ben ik de projectleider en zodoende is de wens bij het MT neergelegd. Hier een korte motivatie/argumentatie gegeven en vervolgens is het na akkoord opgepakt door de afdeling Facilitair. Zij hebben MERKKwater gekoppeld aan de installateur van Heijmans en zodoende is het gerealiseerd.

2. Hoe is de reactie van leerlingen en collega’s op de watertappunten?

De leerlingen zijn erg enthousiast. Er wordt veel gebruik van gemaakt en ze vinden ze er mooi uitzien. Docenten zagen de watertappunten ook op de eerste werkdag na de zomervakantie en reageerden ook erg enthousiast. We hebben de watertappunten “geopend” met het uitdelen van een waterfles met logo aan iedere leerling en collega. 

3. Kun je iets meer vertellen over de samenwerking met MERKKwater, hoe is dit verlopen?

Dit is goed verlopen. Ik ben door verschillende medewerkers van MERKKwater geholpen. Er is steeds met ons meegedacht en hierin heb ik altijd wel het gevoel gehad dat er geen druk op werd gelegd (dit wil soms nog wel eens zo zijn namelijk). Toen de suggestie kwam om in een pilot mee te doen voor het tevens plaatsen en ontwerpen van een “visual” (achterwand) achter het watertappunt vond ik dit een heel goed voorbeeld van met ons meedenken. Dit past heel goed bij wat wij willen uitstralen namelijk.

4. Ben je goed geïnformeerd door ons over het product?

Hierover ben ik prima geïnformeerd, maar dat kwam ook wel door een klein beetje voorkennis en ervaring die er al was. Per e-mail ben ik wel gewezen op de mogelijkheid om “touchless” water te tappen, zeker in deze tijd opnieuw een goede manier van meedenken.

5. Zou je de watertappunten aanbevelen aan anderen?

Absoluut. Zeker in combinatie met een achterwand. Zo kan je als school het watertappunt precies die uitstraling meegeven die je wilt en die past bij wat jij als school uit wilt dragen.

We hebben met veel plezier gewerkt aan dit project samen met de contactpersonen van Piter Jelles en Heijmans. Meer weten over het project bij Piter Jelles? Lees hier meer over het traject van Piter Jelles rondom een gezonde leefstijl.

---

Over !mpulse Leeuwarden
!mpulse Leeuwarden is een vernieuwingsschool met een eigen concept, waar diplomagericht onderwijs wordt gegeven. De school is een hechte leer- en leefgemeenschap, waarbij aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling centraal staat, zowel voor leerlingen als teamleden. !mpulse leidt op voor een vmbo-tl, havo of vwo diploma en een Competentie-Certificaat.

Geïnteresseerd?

Wij adviseren u graag, bel, mail of gebruik onderstaand formulier.

Bedankt voor het invullen van het formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op!
MERKKwater
Noorderbreedte 16
8081 PX Elburg